Kardemommeby

På avdelingen Kardemommeby finnes herlige barn i alderen 3-6 år.

Ingen dag er lik på Kardemommeby. Vi har mye frilek og da får vi velge selv hva vi skal leke med. Vi liker veldig godt å lage show og forestillinger. Da kler vi oss gjerne ut i flotte / kule klær og lager billetter. Vi liker godt fart og spenning ute, gjerne på tur, men synes også at det er herlig med hviletid på ettermiddagen. Da hører vi på rolig musikk / lydbok / eventyr og får nullstille oss helt. Konstruksjonslek er populært! Da trener vi samtidig motorikken vår sier de voksne... Edderkopper er kjæledyr for oss! Vi har noen i et bur på avdelingen og de spinner flotte nett og vi kan se hva de spiser. Dessuten er vi den eneste avdelingen på huset med sertifisert heks! Hun har en egen makt over edderkoppene- da bruker hun sin heksemagi. Selv om vi har mye tøys, tull og moroskap på avdelingen vil vi også fremheve at vi kan være milde og gode og vise omsorg for hverandre og alle følelser blir tatt på alvor.

Når det gjelder de som som jobber på avdelingen så har Kardemommeby mer å by på enn Tante Sofie og Politimester Bastian... Dette er en avdeling med flere nasjonaliteter og kulturelle innslag. Vi har blant annet en Hedmarking som ungene er fast bestemt på ikke snakker norsk. Vi er, som sagt tidligere, den eneste avdelingen på huset (kanskje i verden?!) med sertifisert heks. Denne heksa har fått alle ungene til å eeeelske edderkopper- akke alltid til alle foreldres store glede. Vi har også en ansatt som er i slekt med en (muligens flere) av spillerne på det islandske landslaget i fotball. Før måltidene roper alle ungene det islandske heia- ropet så det runger på huset! Avdelingens yngste ansatte var en up- and coming vikingstjerne, men har valgt å fokusere på barn og læring før Arsenal kommer for å hente ham til neste sesong...