Lønneberget

På Lønneberget er det 12 herlige barn i alderen 0-3 år, samt 4 nesten like herlige voksne...

På Lønneberget er vi gode til å ta barnas interesser på alvor. Vi fokuserer gjerne på tema som ungene tar opp, og er på den måten litt spontane. På den andre siden blir barna trygge når ting er litt forutsigbart, så vi prøver å ha en så forutsigbar hverdag som mulig. 

Vi er glade i å være ute, både på tur og inne på barnehagens område. Stavanger været skremmer ikke oss! Inne liker vi godt formingsaktiviteter. Vi lager de flotteste ting som blir hengt opp på veggen eller i taket. Vi liker å lese, så det ligger alltid strødd med bøker på gulvet og i sofaen inne hos oss.

Vi voksne tilbringer mesteparten av tiden vår på gulvet sammen med barna. Vi er opptatt av å være tilgjengelige for barna, og tenker på oss selv som ladestasjoner- et sted som er trygt og fylt med omsorg. Det er mye som skal læres og mange ting som skal tas inn for barna i løpet av en barnehagedag. Da er det veldig godt med et fang å ta en pause i. En annen ting som er viktig på avdelingen, er å lære barna å kjenne igjen og etterhvert også sette ord på følelsene sine.